Despeses hipotecàries2023-03-26T23:53:21+00:00

Despeses hipotecàries

Que son les despeses hipotecàries?

Aquestes despeses corresponen a una condició abusiva que resta a la gran majoria, si no tots els préstecs hipotecaris d’arran del territori, en el qual s’imposa el pagament d’una sèrie de despeses que corresponen a la redacció, constitució i registre del préstec hipotecàri.

Quins son els seus efectes?

Com ja em dit abans, la condició que genera el pagament de les despeses de constitució d’un préstec imposa el pagament dels honoraris de la notaria, de la gestoria, del registre de la propietat, de confecció de la taxació i el pagament de l’ITPAJD (Impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats) entre altres. Això fa que les persones consumidores hagin de pagar per uns conceptes que no els hi correspon pagar.

Ara mateix, segons l’actual Jurisprudència, les persones consumidores poden reclamar el 100% de les despeses de gestoria, registre de la propietat i la taxació, així com un 50% de les despeses de la notaria. L’ITPAJD no es pot reclamar. Tot i que la nostra entitat lluita dia a dia per a que es pugui reclamar el 100% d’aquests conceptes.

Que es pot fer?

Si a la teva hipoteca tens aquesta condició que sol trobar-se a la clàusula cinquena, has de enviar una reclamació extrajudicial davant el SERVEI D’ATENCIÓ AL CLIENT del teu banc, es pot enviar per mitjà de Burofax, per Correu electrònic o pots anar amb tres copies d’aquesta reclamació i a la oficina mes propera que faci de registre documental. Si fas us d’aquesta ultima opció, recorda que una copia es per a tu i que ha d’estar segellada pel banc amb la data d’entrada.

Una vegada fet això, el banc te un termini màxim d’un mes per a contestar a la reclamació. Passat aquest termini, pots presentar la demanda al Jutjat.

IMPORTANT.- Molts advocats creuen que les demandes de reclamació d’aquests conceptes s’han de presentar davant Jutjats especialitzats com el de 1ª. Instancia núm. 50-BIS de Barcelona, fet que es completament erroni. Es pot presentar la demanda al Jutjat de la teva població que probablement serà mes ràpid que el provincial.

  • Formular reclamació extrajudicial davant el SAC.
  • Presentar demanda davant el Jutjat de 1ª. Instancia.

En que et podem ajudar?

La nostra entitat te experiència en la reclamació d’aquests conceptes. Tenim un equip especialitzat que s’encarrega de la realització dels tràmits que facin falta.

A més compta amb un valor afegit, en cas de que es pugui perdre al Jutjat, l’associació disposa del dret a Justícia Gratuïta i per tant, no et condemnarien en costes.

Ser d’ACU-ABAE te beneficis!

Si tens qualsevol dubte, pots contactar amb nosaltres a través del correu electrònic info@acu-abae.cat o ficant les teves dades al formulari que es troba a la dreta.

Si vols que t’ho portem, necessitarem la següent documentació en format físic o digital (escanejat):

  • Préstec hipotecari.
  • Copia de les factures de notaria, gestoria, registre de la propietat, entre altres.

  • Copia del DNI dels titulars del préstec.

  • Fulla d’encàrrec i apoderament (que s’enviarà una vegada contactis amb nosaltres).

  • En cas de que faltés cap document t’ho farem arribar.

Ir a Arriba