Amb motiu del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, el 15 de març, els Serveis de Consum del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i de l’Ajuntament de Vilafranca organitzen una sessió informativa per informar sobre com reclamar les despeses hipotecàries i altres clàusules bancàries abusives.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), amb la seva recent sentència de 25 de gener de 2024, manté la porta oberta perquè les persones que van signar la seva hipoteca abans de juny de 2019 puguin reclamar la devolució de les despeses de constitució, considerades abusives pel Tribunal Suprem l’any 2015.

Davant la transcendència d’aquesta sentència, i en el marc de les activitats de celebració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, l’Oficina Comarcal de Consum de l’Alt Penedès i l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament de Vilafranca (OMIC) organitzen una sessió informativa el dimecres 13 de març.

La sessió anirà a càrrec de Jaume-Miquel Ruiz i Gual, president de l’Associació de Consumidors ACU-ABAE Catalunya. S’explicaran les vies judicials i extrajudicials de reclamació i es resoldran els dubtes de les persones assistents.

La sessió tindrà lloc a la sala d’actes de l’Escorxador (c/ Escorxador, 19, de Vilafranca del Penedès) a les 18.30h.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Oficina comarcal de Consum de l’Alt Penedès trucant al telèfon 93 890 00 00, enviant un correu electrònic a consum@ccapenedes.cat o a través de la web www.ccapenedes.cat/consum

Per contactar amb l’OMIC cal trucar al telèfon 93 892 03 58, enviar un correu electrònic a omic@vilafranca.org o a través de la web https://consum.vilafranca.cat/