Que es el Càrtel dels cotxes?

Els càrtels son una forma de dir en matèria de dret de la competencia que una sèrie de marques comercials han estat intercanviant informació sensible per a fixar els preus. En aquest cas les marques Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Jeep, Kia, Lancia, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Seat, Skoda, Volkswagen, Toyota i Volvo varen compartir informació sensible per a fixar els preus de venda dels seus vehicles dins del termini aproximat fixat entre febrer de 2006 i juliol de 2013.

La Comisió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) en data 23 de juliol de 2015, va dictar una resolució per la qual s’acreditava l’existpencia d’una infracció en matèria de defensa de la competència pel que fa a aquestes marques. (accedir a la resolució).

Per tant, totes les persones que varen comprar un vehicle dins del termini fixat abans, depenent de la marca i la implicació, pot reclamar els danys i perjudicis generats per la fixació dels preus.

Happy young man with keys in his hands, lucky buy a car

En que et pot ajudar ACU-ABAE?

 • ACU-ABAE Catalunya és una organització especialitzada en la defensa de les persones consumidores, comptem amb uns serveis jurídics excel·lents que s’encarregaran de defensar el teu cas de la millor manera possible.

 • Avui dia, l’associació ha presentat una sèrie de demandes en defensa dels interessos de persones consumidores afectades pel càrtel dels cotxes, tu també pots ser una d’elles.

Documentació necessaria?

Documentació administrativa necessaria:

 • Document d’identitat de totes les persones titulars.

 • Apoderament signat per totes les persones titulars (aquest document t’ho enviarà el nostre equip.)

 • Fulla d’encàrrec signada (aquest document t’ho enviarà el nostre equip.)

Documentació per a reclamar:

 • Factura de compra del vehicle o contracte de compravenda.
 • Comprovant de pagament al concesionari, si s’escau.

Saps que amb ACU-ABAE tens poc a perdre?

 • ACU-ABAE es una organització de persones consumidores reconeguda per l’Agència Catalana de Consum i per tant pot fer us dels drets que la Llei d’Assistència Jurídica Gratuita disposa per a aquest tipus d’entitats. Cosa que fa que en cas de perdre el cas per qualsevol motiu, les costes del procediment mai seràn imposades a la persona consumidora, sino que l’associació esta exempta del seu pagament.

  Per tant, tens molt poc a perdre i molt a guanyar!!

Noticies sobre aquest tema:

 • El TJUE obre les portes a evitar la prescripció de les accions sobre el Càrtel dels Cotxes

Vols més informació? Contacta amb nosaltres!