Arbitratges de consum

Arbitratges de consum2021-08-02T00:21:12+00:00
Soft focus of Judge think about the case that must be considered in the court

Que es l’arbitratge de consum?

L’arbitratge és un dels mètodes de resolució alternativa de conflictes que existeix avui dia. Consisteix a reclamar sobre un tema determinat a una empresa que estigui adherida al sistema arbitral de consum o que sense estar-ho vulgui resoldre el conflicte davant una instància arbitral.

Aquests procediments finalitzen amb un laude, que és com una sentència judicial, la qual genera una resolució vinculant i amb possibilitat d’execució per la via judicial.

En que es diferencien un arbitratge de consum en un procediment judicial

Un arbitratge de consum només tracta sobre temes de consum, cosa que en un jutjat té les seves competències jurisdiccionals. Normalment un procediment judicial pot arribar a tardar més de sis mesos fins a arribar a sentència, depèn de la saturació i la quantitat de procediments oberts del jutjat on et toqui portar el cas.

En el que respecta als arbitratges, podem obtenir una resolució en un temps menor.

En un jutjat, ens trobem jutges i advocats, en els arbitratges, només estan els arbitres i les parts.

Pel que fa al temps, és millor procedir a un arbitratge que no al Jutjat.

Si tens més dubtes sobre aquest tema, mes a baix, tens un apartat de preguntes freqüents, i si no trobes resposta, envia’ns un missatge i et contestarem en el menor termini possible.

Preguntes frequents

L’arbitratge costa diners?2021-05-09T10:55:40+00:00

No, un dels principis de l’arbitratge de consum és que l’accés és gratuït per a les persones consumidores.
Tot i això, no simbolitza que un bufet d’advocats o una associació de consumidors no pugui cobrar per portar el cas a arbitratge.

Que faig si vull presentar una demanda d’arbitratge contra una empresa?2021-05-09T00:50:59+00:00

El primer de tot, tens uns formularis preparats a la web del departament de consum de la Generalitat de Catalunya, on només has de ficar les teves dades, les dades de l’empresa a la que li vols reclamar, la documentació que adjuntes, les al·legacions que vols formular i el que demanes. Una vegada signat, l’envies a la Junta Arbitral de Consum mes propera que tinguis.

Aqui tens el formulari de la Generalitat

Contacta’ns

A l’associació comptem amb especialistes en arbitratges. Si tens un problema amb un producte o servei i tens dubtes per portar-ho a arbitratge, nosaltres t’ajudem!

Go to Top