ARBITRATGE | ACU-ABAE Catalunya aconsegueix que una sòcia no hagi de pagar 3.264€ a CEAC, la plataforma educativa de Grup Planeta

DATA

juny 11, 2022

CATEGORIES
COMPARTIR

En el dia d’ahir, la Junta Arbitral de Consum de Barcelona ens va notificar del seu Laude corresponent a la demanda arbitral que vàrem presentar en representació d’una sòcia. Aquesta va contractar en el seu dia els serveis de CEAC (en el seu moment, PLANETA DE AGOSTINI FORMACIÓN, S.L.) per fer un cicle formatiu.

Arran d’un impagament del fraccionament dels serveis contractats, l’hi retiren l’accés al campus virtual i comença a rebre trucades i correus per part d’una empresa subcontractada per CEAC. Ens comunica els fets i ens fiquem mans a l’obra.

Tot i haver avisat a CEAC que no es pot cobrar per serveis no prestats, segons dicta tant el Codi de Consum de Catalunya com la Llei General per a la Defensa de Consumidors i Usuaris. Aquests fan cas omís, seguint reclamant els 3.264€ corresponents a les mensualitats restants.

Per tot l’anterior, l’associació va decidir presentar una demanda d’arbitratge davant la Junta Arbitral de Consum de Barcelona contra l’empresa, demanant l’extinció del contracte celebrat entre la consumidora i l’empresa, sense que per part d’aquesta ultima es pugui reclamar qualsevol quantia mes que la ja cobrada en virtut de l’incompliment del contracte per part seva.

Dins de l’expedient arbitral, CEAC compareix, contesta manifestant que ells respecten els drets de les persones consumidores i a part formulen reconvenció (contra demanda) per reclamar formalment la quantia suposadament no cobrada, manifestant que dins el seu expedient acadèmic (aportant captura de pantalla) diu que se li va donar de baixa del campus mes tard.

Al final, per oposició nostra, impugnant aquest document per poca veracitat del mateix, CEAC va acusar-nos de ficar en dubte la seva ètica i honestedat, reiterant el seu respecte cap els drets de les persones consumidores pel bon nom i imatge comercial, “en la que sempre s’ha distingit aquesta companyia”.

Al final, la Junta Arbitral de Barcelona va decidir per UNANIMITAT estimar la nostra reclamació.

Adjuntem el laude a baix per a la seva lectura, esborrant les dades personals de les persones descrites. Donant clic a la imatge, s’obre el PDF.

 

Si creus que tens un problema semblant al que exposem en aquest post. Envia’ns un missatge al nostre correu electrònic info@acu-abae.cat o contesta el següent formulari: