CNMC | La comissió nacional dels mercats i la competència ha sancionat a Mediaset per emissió de continguts inapropiats en horari infantil al programa “Sálvame Naranja”

DATA

maig 3, 2022

CATEGORIES
COMPARTIR

Segons informa la comissió, ha sancionat a Mediaset per incloure contingut inapropiat i per la emissió de comunicacions comercials encobertes.

El 25 d’abril, la CNMC va fer pública una nota de premsa on fa constar que ha multat a l’empresa Mediaset per ficar dins dels seus dos programes “Sálvame Naranja” i “Sálvame Deluxe” contingut inapropiat per horari infantil i per la realització de comunicacions comercials encobertes. Les dues sancions ascendeixen a un total de 674.358,00€.

La primera de les sancions, per contingut inapropiat, ha sigut per la emissió dins de l’horari protegit pels menors (on es reprodueix el programa “Sálvame Naranja”) en relació a un debat entre els tertulians sobre la Docuserie de Rocío Carrasco, ficant imatges i escenes que segons la CNMC, resulten inadequats per a que menors de 12 anys la visualitzin.

Pel que fa a la segona sanció, es referent a l’aparició de publicitat encoberta dins dels dos programes. La publicitat en qüestió es sobre els productes que ven una de les tertulianes habituals d’ambdós programes, Belen Esteban i la seva empresa “Los sabores de la Esteban, S.L.,”.

Segons s’exposa també a la nota de premsa, Mediaset ha reconegut la seva responsabilitat i ha pagat a l’administració de manera anticipada, la quantitat de 180.813,60€, amb una reducció acumulada del 40%.

La nota de premsa es pot llegir aquí:
https://www.cnmc.es/sites/default/files/editor_contenidos/Notas%20de%20prensa/2022/20220425_NP_SNC_Mediaset_076_077.pdf