Fallida de dentix, que puc fer?

DATA

desembre 8, 2020

CATEGORIES
COMPARTIR

Fa uns dies que portem escoltant la notícia de què l’empresa DENTIX ha fet fallida, declarant-se en concurs de creditors. Deixant a milers de consumidors i usuaris sense un tractament i amb deutes amb entitats financeres. Ara és quan la majoria de persones usuàries del servei es pregunten que passarà amb ells i els diners que tenen ja pagats.

En relació amb les persones que tenen un préstec concedit pel servei que havia de realitzar l’empresa Dentix:

Podeu oposar-vos a pagar més quotes i demanar la devolució de tot el pagat fins a data d’avui per no haver realitzat el servei. La legislació en matèria de persones consumidores preveu que una persona consumidora no està obligada a pagar un tractament que no ha rebut, això implica també al contracte de finançament realitzat. Qualsevol clàusula que permeti seguir el pagament del préstec sense haver rebut el tractament amb el concurs de creditors atorgat, podria considerar-se una clàusula abusiva i per tant nul·la.

Es normal rebre notificacions de les entitats financeres reclamant el pagament, i saben també que no poden fer-ho, però ho fan per si cola. Per reclamar els diners a la financera, pots presentar una reclamació per escrit davant l’entitat per a què s’abstingui de reclamar qualsevol quantitat i demanant la devolució d’aquelles quantitats cobrades de mes.

Per aquelles persones que varen pagar el tractament i encara no l’han rebut:

Per aquestes persones, la situació és una mica més complicada donat que l’empresa s’ha declarat oficialment en concurs de creditors.

L’Agència Catalana de Consum va publicar les dades per reclamar en la seva web.

Es té fins al 3 de gener de 2021 per presentar una reclamació formal, es pot fer a través del correu electrònic dels administradors concursals (dentix.concursal@iusaequitas.net) o per burofax a:

ACCOUNT CONTROL & IUS AEQUITAS ADMINISTRADORES CONCURSALES, SLP.
Av. Alberto Alcocer, 24, 4ª planta
28036, Madrid
Tlf: 91 591 42 91
Fax: 91 446 53 21

Tant si envieu burofax, com si envieu correu electrònic, heu de fer constar les vostres dades (Nom i Cognoms, DNI, Telèfon, domicili i adreça electrònica així com les dades del deute, és a dir, els diners pagats pel servei que no s’ha prestat, amb còpia dels pagaments fets a dentix i tota la documentació extra que disposeu: Historial mèdic, reclamacions fetes si hi ha, etc.) i les dades judicials del concurs de creditors:

Jutjat Mercantil nº. 2 de Madrid
Concurs Ordinari 1305/2020
N.I.G.: 28.079.00.2-2020/0133464

Les dades de les empreses ficades en el concurs son les següents:

– DENTIX HEALTH CORPORATION, SLU. (CIF: B-86933819)
– DENTOESTETIC CENTRO DE SALUD Y ESTÈTICA DENTAL, SLU. (CIF: B-83409797)
– DENTIX HEALTH INTERNATIONAL, SLU. (CIF: B-86940970)
– NEOTECH CLINICAL, SLU. (CIF: B-86940962)

Hem de dir que segons la Llei Concursal, les persones consumidores són dels últims creditors en cobrar. I per tant és complicat, però no impossible que retornin els diners pagats als usuaris del servei.

Si vols reclamar a Dentix amb una associació de consumidors, posat en contacte amb nosaltres a través del següent formulari: